yang sudi menerima saya ^_^

Rabu, 2 Mei 2012

mengapa wanita perlu menangis?::assalamualaikum::Tak heranlah ketika perasaannya sedang galau, air matanya pun mengalir. Bukan kerna dia lemah, tapi dengan air mata itulah ia meluahkan segala rasa yang ada didadanya beban kehidupannya dan permasalahan yang dihadapinya.

Kenapa Allah menciptakan wanita begitu istimewa? Wanita diberikan sebuah bahu yang begitu kukuh menahan beban dunia dan isinya, dan dia jadikan bahu itu begitu nyaman dan menenangkan, ketika dia harus menopang kepala bayi yang sedang tertidur,mereka begitu sabar menghadapi cercaan dari bayi yang dilahirkannya dari rahim. walau dalam letih mereka slalu bersabar berjuang tanpa mengenal lelah dan kadangkala menahan apa yg dirasanya.
Wanita yag sudah melahirkan,dia rela mngasuh anaknya walau kadangkala dia disakiti dan dicaci maki namun setiap saat dan keadaannya dia begitu berarti tidak pernah sakit hati walau hatinya sering kali dilukai.
Wanita sebagai semangat dan kekuatan untuk membimbing suami ketika masa sulit yang dihadapinya, bukankah wanita dicipta dari tulang rusuk lelaki. Bukankah tugas sebuah tulang rusuk adalah untuk melindungi jantung dan hati agar ia selalu selamat dan tak tercedera?


Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki krna sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki.

Oleh krna itulah wahai ikhwan jadikan jangan kau siakan wanita. Ingatlah kau juga dilahirkan dari rahim ibumu yang juga seorang wanita, jika kau melukai hati wanita itu sama halnya kau lukai hati ibumu.

Jadi, lelaki dan wanita ada kelebihan dan kekurangan.Itulah sebab kita di jadikan supaya dapat melengkapi antara satu sama lain. Sebesar dan sekecil apapun amalan itu tetap akan mendapatkan balasan..

" Untukmu ibuku yang telah melahirkan aku... "
Terima kasih atas segala jasa-jasamu dan ampunilah anakmu yang telah sengaja atau tiada sengaja melukai hatimu...
Semoga Ibu slalu di berikan Rahmat dan Nikmat oleh ALLAH ta'alla... 
amin.....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan