yang sudi menerima saya ^_^

Jumaat, 18 Mei 2012

Kenanganku Bersamamu Di taman astakona





::assalamualaikum::



good evening semua! acu kelih jam semeta..ooo betullah evening! staff tempat saya praktikal hari tu ajar kalau guest tak tido lagi even dah pukul 4 pagi kita kena ucap good evening sebab good night untuk masa hendak tidur sahaja..betulkah begitu??hentam sajalah labu!!






belek tajuk jab!nak refreshing cikit! kenanganku bersamamu di taman astakona!macam tajuk lagu ajerr..yeke tajuk lagu? nampak sangat saya baru tahu ader lagu yang bertajuk sedemikian..hehe :D memang! saya baru tahu taw..dimanakah destinasi taman astakona tu? hahhh! lau uolls nak taw sebenaqnya tempat tu merupakan kediaman kami (lisa,yaya,kak sal,tini and me) time praktikal hari tu..ekceli cuma kediaman sewaan ataupun kontrakkan gitu dehh!




Jom skodeng kediaman:-






 Alamat:

 lot pintu no entry,rumah puaka 
teratak tiris everywhere 
di taman astakona 
belakang Hayaki Lundang
kota bharu kelantan


uolls patut tanye saya bagaimana alamat tersebut tercipta..semua nama yang di berikan ader kenangannya masing-masing yerr..

lot pintu no entry : kelihatankah pintu berpalang tersebut!itulah namanya..

rumah puaka: sori! memang lau dari pandangan sisi,depan,belakang atas bawah! cukup perfect utk buat      pengambaran rumah puaka! lagi elok rumah kak limah cikit kot!bukan hinaan tapi kenyataan

 teratak tiris everywhere: yang nie paling suwett sangat! tiap kali rain drop down! same ajer basahnya dalam rumah and luar rumah.. :) tradisional katenya!mahal atap nak ganti! rugi uolls!

taman astakona: ekceli, my twin yang bagi name nie..katenya rumah sewa kitaorg macam taman astakona! entah dari mane idea dia dapat nama comel utk rumah sewaan kiteorg..:)


jalan menuju ke teratak tiris everwhere kami..
dekat ajer dengan tembok besar jalanraya utama..
tu model sambilan saya~


my loving bed <3
miss u so much! banyak buat jasa taw..
even tempat nie uzur,b*ruk cikit, not comfortable
tapi syukur Alhamdulillah..
boleh tumpang berteduh..



the sweet moment 
: disebabkan hujan yang telah berjaya membasahkan katil cik sally, *memang basah basah sangat!air tiris ibarat air paip mecurah curah turunnya*..kecian sik sally..tapi untung sebelah saya.. dapat share share katil yang tecikk nie dengan cik sally..maaf yer cik sally~terpaksa berhimpit himpit dengan saya plus my little bear bear lagik! :)


kak sal @ cik sally 
from UiTM PeNanG :)


nampakkah di situ!
ya novel yer anak anak 
bukan model!

aktiviti kiteorang lepas abis keje..tak pun time tunggu masa nak melelapkan mata..tu semua bukan anis yang punyer tapi ahmad Albab yang punya! sesedap ghase ajer yer.. sori! tu novel koleksi kiterorg..sepanjang kiteorg duk situ memang amat memboringkan!selain isu gossip  perbualan bersidang lah kan.. maklumlah..katenya tuan rumah rumah tu ader tv! ya memang ader uolls tapi TV zaman 60an plus pulak air yang sentiasa menitik atasnya..tap.tap.tap.. so innalillahlah jawabnya..so TV tu kong!!!syabas mera beta..terbaik dari ladang tuan rumah nie..penyayang yang amat..ILYSM lah kan..sambil senyum senyum dekat belakang..bahagianyalah hai..ehemmm!



nampak tak di situ..
sebelah kiri: chef tini
sebelah kanan : chep anis
kekununnya muka bahagia nak pegi keje
tetogahari cenggitu..snap pic bagai kan..
dalam hati siapa yang tahu kan.. :)


bad moment 

: baru masuk umah sewa sebulan! *tak sampai sebulan pon sebab masuk dah 18/10 dah* dalam 11/11/2011 tuan rumah mintak duit rumah sewa..siap cakap #$%^&* lagi dengan kiteorg..cedih taw..tuduh macam macam lagi..bukan kiteorg tak nak bayar mak cik oii.. cuma tak bersempatan nak jumpe ajer..duit dah sedia dah..macam ceti along plak dia..astagfirullahalazim! tak baik noor anis..dengan tahap "kebaikan" mak cik tuan rumah tu berikan..maka dengan bertolak ansurnya kami sebagai penghuni..
membayar sekaligus duit rumah sewa selama 5 bulan kami tinggal di sana..so mesti mak cik tu tak merungut lagi..dugaan!sabar ajerlah..



ape kate anda?
comel tak?
kalau cik TI kami comel macam nie..
nak ajer anis peluk2 tium2 dia kan..


okeyss anis tak nak tunjuk pic macamaner "kecomelan" cik TI kesayangan kami dalam rumah sewaan itu..cuma ak sruh uolls bayangkan ajerr.. besarnya lebih kurang dengan kucing dewasa..hitam menawan.. mata ala ala kuyu giteww..dia suka sangat maen share share mknan dengan kiterorg..suka ceroboh bilik mandi kiteorg..yang bertambah suweett sangat and membuatkan kami tambah sayang tu..boleh pulak main berlari lari atas perot kiteorg..hai kalau dapat memang boleh buat masak kicap! comel yang amat!


okey disebabkan banyak pic yang telah ke"delete"tan oleh jemari ku sendiri maka memori di sana banyak takdapat di gambarkan kembali...so sori dear~ cuma pic kiter yang last moment together gether ajer yang ader..yang pegi minum-minum dekat hayaki..maklumlah kate tuan rumah dapur pon aderkan..memang ader mak cik tapi bukan dapur memasak tapi dapur gas makcik!!so kami tak boleh masak kalau setakat dapur gas ajer..maknanya kedai makan terdekat ajerlah dapur kami :)..tu pun Hayaki Lundang.. :(


are you ready :)


1







2







3






yaya with tini



hai kami sayang awak!
tetiba kan..
cik lisa and tuan blog..

minum air dale motol sekut
dulu sepukul!
hah class kam ayat dio tuh..
hehe..:)


tini pon ado jugok :)
takleh jadi nim..


kami ade 4 glass..
lawe ko tokey.
hehe.. :)
nak buat macam frame
tapi tak berape nak cute..


saya minum bandung cincau ajer..
different with others..




simple note:
maafkan kekasaran kita.
maafkan keterlajuran kita.
halalkan segala yang kita kongsi bersama.
kenangan tinggallah kenangan 
yang pasti harus dikenang :)



merci beucoup
(^_^)










2 ulasan:

  1. alalala..sweet nye...terharu kte baca entry nie..kenangan yg xkan dilupakan..
    thxss my dear..
    lebiu u all..
    @@____@@

    BalasPadam
  2. aloooooooooooooo,,,,,comey ngat,,,seloppppp ya skew,,,alamat umah tu comey,,,ahahahah,,

    BalasPadam